ТОП 10 СІМЕЙНИХ ТРАДИЦІЙ ДЛЯ ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ

24.12.2014 17:10

Щоб ваша сім‘я була дружною та щасливою, придумайте власні традиції, які будуть зближувати і дітей, і дорослих. Як правило, традиції, встановлені батьками, діти в зрілому віці намагаються потім привнести в свої сім’ї, зберігаючи і примножуючи такі важливі для кожного цінності.

Що ж може претендувати на сімейну традицію? Та все, що завгодно — перегляд новинок кінематографа по п‘ятницях, прикрашання новорічної ялинки або відпочинок на морі. Головне, щоб всі члени сім’ї прагнули з року в рік, з місяця в місяць або з тижня в тиждень влаштовувати сімейний час і насолоджуватися товариством один одного. Як говориться, був би привід. Причому, не через силу, а як душевне прагнення та поривання.

Сімейний вечір поза домом

Його можна влаштовувати раз на тиждень або раз на місяць. Сім‘я може ходити в кіно, в аквапарк, кататися на конях, в Макдональдс і так далі. Неважливо навіть, чим саме ви будете займатися, головне, що після нелегкого трудового тижня ви будете заряджатися позитивом і дарувати своє тепло один одному.

Вести сімейний альбом

І діти, і дорослі можуть вклеювати в фотоальбом пам’ятні та веселі знімки, які в майбутньому стануть справжньою реліквією.

Домашні посиденьки

Відмінна ідея — раз на тиждень грати в ігри. Це можуть бути пазли, доміно та шахи, а можуть і барикади з подушок. Як правило, і діти, і дорослі завжди залишаються в захваті від такого проведення часу.

Дача

На дачній ділянці кожен повинен займатися однією спільною справою — доглядати за рослинами, будинком (якщо він є), садом, квітником. При цьому за кожним членом сім‘ї можна закріпити щось одне. Дітки можуть поливати відерцями квіти, підмітати доріжки і так далі.

Здоровий спосіб життя

Ви не помилилися — він також може бути сімейною традицією. Іншими словами, вся родина може виходити на пробіжку, влаштовувати фізкультурні п’ятихвилинки в квартирі, грати в футбол чи баскетбол, обливатися холодною водою, говорити «ні» майонезам, чіпсам і сухарям і так далі.

Покупки

Влаштовуйте спільні покупки в супермаркетах, дорослі повинні розповідати дітям, на чому можна заощадити, які продукти обов‘язково повинні бути в холодильнику і які купувати не бажано.

Вилазки на природу

Щорічно можна ходити в похід з наметами. Це піде на користь абсолютно всім. Рибалка, збирання грибів, лікарських трав, купання у водоймі та дні безперервно на відкритому повітрі залишають завжди після себе лише позитивні емоції та бажання знову повернутися на природу.

Поїздка на море

Щорічно вирушайте всією сім’єю на море і оздоровлюйтеся. Дорослі будуть вчити дітлахів плавати, сім‘я буде разом їздити на екскурсії, загоряти, разом долучатися до історії тих місць, де буває.

Прикрашання ялинки і зустріч Нового року та Різдва

Новий рік та Різдво — це родинні свята та сімейний час. Привчіть дітей до того, що і зустрічати їх потрібно родиною, разом наряджати ялинку, запалювати її, загадувати бажання під бій курантів, розпаковувати подарунки, веселитися, їсти кутю. Гуляти з друзями і відзначати поза домом можна і на наступні після свят дні, благо новорічні свята тривають два тижні.

Спільні подарунки

Якщо сім’я збирається на чийсь День народження, весілля або хрестини, залучайте до обговорення подарунків всіх членів сім'ї. І якщо ви вирішите подарувати гроші чи кавоварку, то вітальну листівку можна зробити всім разом. Ручна робота, така особлива увага дуже цінні для винуватців свята, при цьому всі члени родини будуть з гордістю вручати презент і всі залишаться задоволеними. І так намагайтеся чинити завжди.